BOGDAN SERBANESCU

BOGDAN SERBANESCU, PhD

Iniţial filolog, am obţinut calificarile academice de Master în Medierea Conflictelor şi de Doctor în ştiintele educaţiei.

Neacademic, am parcurs două programe de NLP şi am obţinut acreditarea internaţională de NLP Practitioner ş apoi pe cea de NLP Master Practitioner, un program de formare în coaching iar acum sunt coach acreditat de International Coaching Federation şi un program de formare de 7 ani în Analiză Tranzacţionala, obţinând calificarea internaţională de PTSTA (sunt singurul din Romania care are această calificare internaţională în domeniul organizaţional.)

Acum mă pregătesc pentru susţinerea examenului de supervizor coaching cu EMCC (European Mentoring and Coaching Council).

Sunt coordonatorul pentru Romania a unui program de Master of Science al Middlesex University (UK) in Professional Development – Organizational Development – singurul program de acest gen din Europa şi din lume.

În cei 35 ani de experienţă profesională am avut un traseu destul de “sinuos”, pornind de la poziţia de traducator, apoi de referent UNESCO, de expert UNESCO, apoi de Consilier parlamentar, am revenit din nou la poziţia de traducator într-o bancă şi, de aici, trainer şi coordonator de programe de trainingîn aceeaşi bancă.

Între timp m-am specializat în consultanţă organizaţională – analiză şi diagnoză organizaţională pentru indetificarea punctelor de inserţie a schimbarii. Pentru că eu consider că cel mai important element al unei organizaţii sunt oamenii iar schimbarea se face doar prin oameni, folosesc în activitatea mea elemente din Analiza Tranzacţională, NLP, coaching, comportament organizaţional, management, leadership, comunicare si rezolvarea conflictelor.