MARIA CUSUTA


Presedinta Centrului de Excelenta LEADER COACH

Este dublu licentiata in Energetica si Economie, are un masterat in Administrarea afacerilor la Canadian MBA (joint venture intre Universite de Quebec a Montreal, Mc.Gill University si ASE Bucuresti) si un doctorat la Politehnica din Bucuresti.

Dupa ce, in anii ’80 a fost sef de proiect si consilier in probleme de eficienta economica si energetica in doua mari institute nationale de proiectare, dupa 1990 a condus departamentul de strategie şi de metodologie economică pentru sistemul electroenergetic românesc in cadrul ISPE.

Din 1997 este Managing Partner la Strategic Consulting Group, unde conduce programe de consultanţă, training şi coaching pentru dezvoltarea sistemului de leadership din organizaţii.
In 2011 a fondat Centrul de Excelenta LEADER COACH, a carui misiune este de a aduce omul si potentialului sau creator in centrul activitatii organizatiilor si de a crea in Romania o comunitate puternica de lideri cu stil performant de conducere.

Este certificata de Federeraţia Internaţionala de Coaching si a prestat peste 1000 de ore de coaching. Este promotor al introducerii coachingului în mediul românesc de afaceri si membra a Colegiului Director al Asociatiei Romane de Coaching.

A participat cu referate la prestigioase conferinte şi simpozioane internaţionale din ţară şi străinătate. Pentru a asimila in practica profesionala metode de varf pe plan mondial, a dezvoltat cercetari si a participat la programe de pregătire cu personalitati recunoscute in domeniu. A studiat analiza tranzacţională cu Bill Cornell, Anne de Graaf, Dave Spenceley, Marijke Wunsten, Helene Cadot s.a., managementul stresului cu Peter J. Hawkins, brainspotting cu Mario Salvador, fundamentele coachingului cu Alain Cardon şi NLP Coaching cu Robert Dilts la Santa Cruz, California si altele.

Se preocupa de peste 15 ani de filozofie, psihologie, sociologie, neurostiinte si dezvoltare spirituala, fiind convinsă de importanţa crucială a disciplinelor umaniste pentru dezvoltarea omului şi a organizaţiilor în secolul 21.

Date de contact:
e-mail: maria.cusuta@leadercoach.ro
tel. O740.315.146
website: www.leadercoach.ro.