LEADER COACH lansează unicul program românesc de coaching acreditat de ICF


PDF PDF Tipareste Tipareste
18 ianuarie 2012. Centrul de excelenţă LEADER COACH lansează programul “COMPETENŢE ESENŢIALE ÎN COACHING“– unicul program în limba română aprobat de International Coach Federation (ICF).
Coordonator și trainer: Maria Cuşută, coach certificat ICF și preşedinta centrului LEADER COACH.

Programul este oferit pentru prima oară în România şi se adresează coachilor profesionişti si celor în curs de formare, coachilor care se pregătesc pentru examenul de certificare ICF sau de reînnoire a certificarii, precum şi specialiştilor care au deja competenţe de coaching şi doresc să şi le dezvolte sistematic. Astfel coachii români vor beneficia pentru prima dată de un program la standarde internaționale în limba româna, croit special pentru ei și adaptat la societatea românească.

Programul Competente esentiale in coaching constă în 11 întâlniri serale dedicate câte unei competenţe de coaching indicate de ICF drept esenţială. Întâlnirile au un pronunțat caracter aplicativ, oferind participanților ocazia să practice coachingul sub supervizare și să primească feedback.

„Aprobarea programului ”Competenţe esenţiale în coaching” de către cel mai prestigios for internațional în domeniu este importantă deoarece facilitează accesul în limba română la un program de coaching la standarde internaţionale. Este o reuşită și un început de drum pentru coachingul românesc, având în vedere că ICF aprobase anterior programe numai în trei limbi est-europene: poloneză, cehă, şi rusă. Și nu este întâmplător faptul că ţările respective sunt cele mai avansate din regiune în adaptarea la economia reală”, a declarat Maria Cuşută.

Coachingul este o abordare modernă în dezvoltarea performanţelor personale şi de business, a cărei eficacitate a devenit evidentă în ultimele decenii în economia occidentală şi, de câţiva ani, şi în România. Rata sa de creştere pe plan mondial în ultima perioadă a fost depăşită numai de cea a sectorului IT.

Certificarea în această profesie este considerată importantă de 84% dintre beneficiarii serviciilor de coaching, precizează Global Consumer Awareness Study elaborat de PriceWaterhouseCooper pe un eșantion de 15.000 de respondenți din întreaga lume și dat publicității de ICF în anul 2011.
În România cei mai importanți clienți de coaching sunt companiile multinaționale din sectorul financiar-bancar, industrial.

Centrul de Excelenţă LEADER COACH este o companie cu capital privat 100% românesc înfiinţată în anul 2011 cu scopul de a promova metode avansate de leadership şi coaching în România. Pe lângă programele deschise de formare și dezvoltare a competențelor de coaching, el oferă programe personalizate menite să dezvolte stilul de leadership, comunicarea și cultura din organizații și să sprijine transformarea acestora în centre de creativitate și înalt profesionalism.

Centrul de Excelență LEADER COACH
telefon 021.224.24.68
email: leadercoach@leadercoach.ro
Maria Cuşută, Președinte
mobil: 0740.315.146
email: maria.cusuta@gmail.com
website: www.leadercoach.ro.